sippa

Alla inlägg den 30 augusti 2012

Av Gabriella - 30 augusti 2012 21:07

Vårat äventyr i Frankrike fortsätter med att vi tvingas sätta oss i bilen igen. Vårat nästa stopp skulle bli village of Eze. Vi fick nu gps:en att funka. Som röst hade vi en kirunakvinna. Hon var rätt seg och tjatig, men i alla fall bättre än stockholmaren. Även nu höll vi oss till lite lägre farter, vilket gjorde att alla tutade som galningar och ingen ville ligga bakom oss i våran fil. Vi hade tur och hittade ett litet turisttåg som vi lade oss i rygg på så vi blev "tvingade" till att köra sakta. Senare hitta vi en cementbil som vi lade oss bakom. Men trots att vi gjorde ett så bra jobb i trafiken så var dem andra bilarna dumma mot oss. Vid två tillfällen höll vi på att bli prejjade. Ena gången svänger en buss in i vårat körfält och för att inte krocka måste vi väja tvärt åt vänster. Likadant hände senare, fast då var det en lastbil som gjorde så. Tur att vi hade fritt att byta körfält för annars hade det varit mos av oss. Vi fick även erfara hur det är att köra genom en tull. Det blev väl lite panik först för vi visste ju inte i vilken öppning vi skulle fara genom eller hur vi skulle betala. Att åka genom tuller har vi nu blivit bra på för i Frankrike är det svindyra tullar överallt. Vi tog oss smärtfritt till Eze.


Village of Eze är en mycket vacker gammal stad som är belägen högt upp på ett berg mellan Nice och Monaco. Den här staden är i princip det närmsta man kan komma en medeltidsk stad. Alla gamla byggnader var väl bevarade och det var som att kliva in i en helt annan tid när man irrade omkring på dem trånga gatorna. Staden hade gjorts om till en turistattraktion, men man fick ändå känslan av dess gamla ursprung. Några av byggnaderna hade dem gjort om till hotell, restaurang, souvenirbutiker, det fanns en vacker gammal kyrka där, ett högt klocktorn och en trädgård som vi inte gick in för att se. Utsikten från staden var underbar. Med det vackra havet på ena sidan och flera småbyar inåt landet på den bergiga terrängen och massor av natur. Emmi köpte en solhatt för att skydda sitt ansikte och jag köpte några souvenirer. Hundarna tyckte att det var en mysig stad och bilresan dit gick jättebra, dem gillar att bilen hade en så bra airconditioner.


Village of Eze

               


Sen for vi vidare mot Monaco. Vi hade bokat ett hotell i en bergsby som heter cap d'ail. Mysigt ställe som var lite jobbigt att promenera på för det var så brant överallt. Vi chilla på hotellrummet, där vi såg på fransk barntv. Vi lyckades snappa upp några ord, men det är svårt att förstå franskan. I och med att det var barntv så förstod vi lite mer är vuxenprogrammen, nästan alla filmer och serier var dubbade till franska. Vi tog en promenad till stranden men vågade inte gå ända ner dit då hundar inte var tillåtna. Jag åt risotto till middag och Emmi tog lasagne. Maten var jättegod. Det var riktigt varmt den dagen och även på kvällen. Jag ville gå på en bergspromenad, men var tvungen att lämna hundarna för dem orkade inte. Jag klättra nästan ända upp till bergets topp och det var en härlig känsla att kunna stå så högt upp och titta ner på staden där långt borta. Man kände sig väldigt duktig av den bedriften.


                   


Då vi nu varit i Monaco så kände vi att vi måste fara till själva hamnen också. Det var ju trots allt bara en bergsby där vi bodde. Vi lämna hotellet tidigt för att det inte skulle vara så mycket trafik på vägarna. Vid hamnen tittade vi på alla stora och lyxiga yatcher, en sån vill man ju bara ha. Vi tog oss även en fika innan vi drog vidare mot Cannes.

         




Colleen · Gaia · Resa

Presentation

Language

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards